Copyright 2020 - Custom text here

SVJETSKI DAN MATEMATIKE OBILJEŽEN RJEŠAVANJEM LOGIČKIH ZADATAKA

Ljubitelji matematike 8. i 9. razreda OŠ „Maksim Gorki”, u pratnji profesorica matematike Tanje Ivanović i Svetlane Džabasan, bili su naši gosti i učestvovali u matematičkoj radionici 4. marta 2020. godine, na Svjetski  dan matematike.

S pomoćnicomo direktorice Biljanom Đurišić gosti su obišli Gimnaziju i upoznali se s ambijentom škole, koju će, možda, već naredne godine pohađati.

Na radionici, podijeljeni u timove, osnovci  su kroz različite aktivnosti rješavali logičke zadatke. Njihov rad pratili  su gimnazijalci, članovi Matematičke sekcije: Danilo Vuković, Lara Drašković,  Đorđe Irić,  Arijana Lika, Sofija Stanišić, Luka Turanjanin i Ljubomir Fatić koji su davali instrukcije i bilježili stečene poene. Svi timovi su pokazali izvanredne rezultate u rješavanju zadataka, dok su članovi najboljeg tima simbolično nagrađeni matematičkim kalendarom za 2020. godinu, koji su pripremili učenici Matematičke sekcije naše škole.

Radionicu su osmislile: profesorica matematike Mirjana Pješčić iz Gimnazije „Slobodan Škerović” i profesorice Tanja Ivanović i Svetlana Džabasan iz OŠ „Maksim Gorki”, dok su gimnazijalci, učesnici radionice, učestvovali u odabiru zadataka.

 

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];