Copyright 2020 - Custom text here

ONLINE takmičenje za srednjoškolce – MAG

Danas je otvoreno MAG online takmičenje za srednjoškolce iz Podgorice, Danilovgada i Cetinja.

Igra traje narednih sedam dana, odnosno završava 12. maja. u 22 h.

Šta je MAG? MAG je svaki mladi aktivni građanin koji uvidi problem u zajednici, zatim se prijavi na MAG portal ili Instagram nalog, postavi fotografiju problema i pokuša da ga riješi/predloži način za rješenje problema. Problemi su podijeljeni u tri kategorije, u okviru kojih se u toku Nedjelje aktivizma možete boriti za titulu „MAG“:

- Zeleni MAG #ZeleniMAG − problemi u vezi sa zaštitom životne sredine; možeš da prijaviš npr. bacanje smeća van za to namjenjenih mjesta, uništavanje zelenila i mobilijara (klupe, sprave za sport i igru, kante za smeće i slično) u parkovima, nelegalnu sječu šuma, paljenje guma i ostalog materijala, odlaganje šuta gdje mu nije mjesto, svako zagađivanje okoline, ugrožavanje životinja itd.

 

- CrveniMAG #CrveniMAG – problemi u vezi sa saobraćajem; možeš da prijaviš npr. prolazak automobila ili prelazak pješaka kada je crveno na semaforu, nepropisno parkiranje i zauzimanje vozilima trotoara i zelenih površina, nepoštovanje saobraćajnih znakova, opasno ponašanje u saobraćaju, ugrožavanje pješaka/biciklista itd.

 

-  MAG #ZutiMAG − problemi potrošača; prijavljuješ kršenja prava potrošača ako primijetiš da je: istekao rok otisnut na proizvodu, ambalaža oštećena, loša higijena u objektu, jedna cijena istaknuta na rafovima, a druga na kasi, dozvoljena kupovina alkohola i duvanskih proizvoda maloljetnicima, dozvoljeno klađenje maloljetnicima itd.

Ukoliko primijetite da se nešto od navedenog dešava, fotografišite, osvojite poene, riješite problem – osvojite još više poena i učestvujte u igri za titulu „MAG“.

Za detaljnije informacije o pravilima igre i načinu registracije pogledajte sajt www.slikajaktiviraj.me.

Projekat realizuje grupa mladih u koordinaciji NVO Građanska alijansa, a uz podršku Ministarstva sporta i mladih. U ime Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović”, u realizaciji projekta učestvuju volonterke Nora Pavićević i Sofija Drakulović.

 

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];