Поводом Свјетског дана шума, 21. марта, Еколошка секција Гимназије вриједно је радила на изради информативних брошура, под менторством професора Љиљане Јовићевић, Анице Меденице и Милорада Влаовића, а чије штампање је подржала Гимназија „Слободан Шкеровић“. Надамо се да ће ове брошуре помоћи подизању свијести о немјерљивој улози шумских екосистема за живот на Земљи. А ту улогу је тешко прецијенити! За дизајн позадине побринула се Јована Димитријевић (2-Е1), а текст су приредили Лука Михаиловић, Лана Дамјановић, Мила Поповић, Милица Стругар и Анђела Никчевић, из 3-Ј одјељења.

При обиљежавању Дана планете Земље, 22. априла, дио брошура подијелили смо ученицима школе на француском језику у Подгорици – EFEP (ECOLE FRANCAISE EUROPEENNE DE PODGORICA). Додатно, ученице наше школе (Бојана Божовић, 4-Ј и Љубица Ћипранић, 4-Ј) омогућиле су нам да млађим ученицима из ове школе проширимо причу о шумама, одржавши интерактивно предавање на француском језику, с материјалом који је унапријед припремила Еко секција (сви чланови су допринијели), а Бојана и Љубица превеле и прилагодиле. У посјети ЕФЕП биле су у пратњи предметног професора Милорада Влаовића.

Циљ и жеља неуморних и острашћених чланова Еко секције Гимназије „Слободан Шкеровић“ јесте да и преостале брошуре, у које је уложенно много труда и добре воље, подијеле током неке погодне прилике. Можда уз занимљиво предавање посјетиоцима националних паркова.